Ποιο είναι το Αμοιβαίο Δίκτυο UFO (MUFON)

Mutual UFO Network

Αποστολή του «Η επιστημονική μελέτη των ΑΤΙΑ για το καλό της ανθρωπότητας»

Το Αμοιβαίο Δίκτυο UFO (MUFON) είναι ένας αμερικανικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ερευνά υποθέσεις θεάσεων UFO. Είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες στρατιωτικές οργανώσεις έρευνας UFO στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η MUFON ιδρύθηκε αρχικά ως δίκτυο UFO στο Κουίνσι στο Ιλινόις στις 31 Μαΐου του 1969 από τους Walter Andrus, Allen Utke, και John Schuessler. Τα περισσότερα από τα πρώτα μέλη της MUFON είχαν προηγουμένως συσχετιστεί με τον Οργανισμό Έρευνας Εναέριων Φαινομένων (APRO).

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερα από 3.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, με την πλειοψηφία των μελών της να βρίσκεται στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η MUFON λειτουργεί ως ένα παγκόσμιο δίκτυο, διεξάγει ετήσιο διεθνές συμπόσιο, και εκδίδει τη μηνιαία εφημερίδα MUFON UFO.

Mutual UFO Network

Mutual UFO Network

Σήμερα διαθέτει πάνω από 75 ειδικούς ερευνητές, καθώς και εξειδικευμένες ομάδες που διερευνούν πιθανές αποδείξεις για κάθε εξωγήινο σκάφος. Το δίκτυο εκπαιδεύει εθελοντές για να γίνουν ερευνητές, και τους διδάσκει πώς να παίρνουν συνεντεύξεις από μάρτυρες για να εξαχθούν συμπεράσματα και αποδεικτικά στοιχεία. Όλοι οι ερευνητές της θα πρέπει να περάσουν εξετάσεις που βασίζονται σε ένα εγχειρίδιο 265 σελίδων, και έναν έλεγχο από άλλα μέλη.

Η δηλωμένη αποστολή της MUFON είναι η μελέτη των ΑΤΙΑ προς όφελος της ανθρωπότητας, μέσω ερευνών. Μαζί με το Κέντρο ΑΤΙΑ (CUFOS) και τον οργανισμό (FUFOR), και από άλλες ερευνητικές οργανώσεις UFO στις ΗΠΑ, στόχος είναι να προωθηθεί η επιστημονική μελέτη του φαινομένου UFO.

Πολλές από τις έρευνες της MUFON έχουν προβληθεί σε ντοκιμαντέρ από τα κανάλια Discovery Channel και History Channel, και σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως UFO Files που καλύπτει φαινόμενα αγνώστων στοιχείων, και στενές επαφές με την υποτιθέμενη εξωγήινη ζωή.

Σήμερα η MUFON με έδρα της στο Newport Beach στην Καλιφόρνια βρίσκεται υπό τη διεύθυνση του Jan Harzan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.